Wie nam ‘toevallig’ vijftien paspoppen mee?

Aan de kinderkledingwinkel Arco Baleno op de Markt van Ternat ‘verdwenen’ woensdagmiddag vijftien paspoppen.

Zaakvoerster An De Backer, die de kinderkledingwinkel al twintig jaar uitbaat, was woensdag bezig met het herinrichten van haar winkeletalage, om haar nieuwe kledingcollecties een plaats te geven.

‘Ik had daarbij wat plaats nodig en dus verhuisde ik vijftien paspoppen voor enkele uren naar het afdakje net voor mijn winkel’, vertelt de vrouw. ‘Vijftien grote paspoppen en nog enkele kleine stonden op een rij tegen het raam, zonder kleren aan. Er stond nog een rekje met kleding voor.’

‘Rond 12.30 uur ging ik even bij mijn ouders, die net om het hoekje wonen, om wat spulletjes te gaan ophalen. Toen ik even later terugkwam stelde ik vast dat alle grote paspoppen weg waren. De kleintjes stonden er wel nog.’

An deed bij de overburen op de Markt navraag of iemand iets zag. ‘Vijftien grote paspoppen, dat stop je niet in een gewone auto. Daar heb je al minstens een camionette voor nodig. Eén iemand zegt dat hij een man en een vrouw iets zag inladen, maar hij lette er niet verder op.’

De Backer wil echter niet gezegd hebben dat het om een bewuste diefstal gaat, al kan ze dat evenmin uitsluiten.

‘Maar ik wil ook geloven dat het een vergissing kan zijn. Iemand kan gedacht hebben dat die poppen weg mochten, dat hij ze mocht meenemen omdat ze buiten stonden.’

‘Het was misschien wat onvoorzichtig van mij, maar anderzijds zet ik hier vaak allerlei materiaal onder het afdakje en ik werd nog nooit bestolen. Ik wil de bewuste persoon oproepen om mijn paspoppen terug te bezorgen.’

Volgens de zaakvoerster van Arco Baleno kost een paspop ongeveer 65 euro. Maal vijftien gaat het dus om duizend euro.