Binnenring vier uur dicht in Dilbeek na dodelijk ongeval (update + video)

De Brusselse Binnenring was deze ochtend (donderdag), vlak voor de afrit Groot-Bijgaarden, vier uur lang volledig versperd bij een ongeval waarbij een dode valt te betreuren.

Volgens het parket Halle-Vilvoorde viel eerst een plastieken krat uit een lichte pick-up op de middenrijstrook. Een personenvoertuig moest daarvoor uitwijken en reed tegen een vrachtwagen van bPost.

De twee inzittenden van het personenvoertuig, een man geboren in 1961 en een vrouw geboren in 1960 uit Braine-le-Château, waren licht gewond. De vrachtwagen van de post stopte naar aanleiding van die aanrijding op de rechterrijstrook, waarna een personenvoertuig achteraan op de vrachtwagen inreed.

De bestuurder van het personenvoertuig, een man geboren in 1961 uit Vorst, overleed ter plaatse. De bestuurder van de vrachtwagen, een man geboren in 1976 uit Schaarbeek, was in shock maar niet gewond. De bestuurder van de pick-up, een man geboren in 1964 uit Ham, was niet gewond.

Het parket stelde een deskundige aan die ter plaatse kwam. De plaats werd vrijgegeven om 9.30 uur. De pick-up wordt later nog verder onderzocht door de deskundige.

De Binnenring werd door het ongeval volledig versperd. Het verkeer stond stil vanaf Anderlecht, over een afstand van ongeveer 5 kilometer.

Automobilisten moesten de snelweg verlaten via de afrit 13 van Dilbeek en omrijden. Ook op de Buitenring tussen Zellik en Groot-Bijgaarden stond een kijkfile.