Make-A-Wish bezorgt 'boer Warre' zijn mooiste dag (+ foto's)

De 9-jarige Warre uit Galmaarden beleefde zaterdag in Ternat de gelukkigste dag van zijn leven dankzij Make-A-Wish.

Warre, die al twee jaar in het UZ Leuven in behandeling is voor een kwaadaardige hersentumor, is gek op het boerenleven en wilde dat graag eens zelf allemaal van dichtbij beleven.

Make-A-Wish maakte er meteen een tweedaagse van. Vrijdag ging het, samen met zijn zusje Gitte, mama Vicky en papa Dirk naar het Waalse Durbuy waar ze een dag lang mochten meedraaien in een kleine boerderij en overnachten in de bijhorende chambre d’hôte.

Zaterdag ging het eerst richting Gaasbeek voor een lunch. Daar werd Warre opgepikt met de tractor door boer Rudy Bayens uit Ternat en volgde een tweede dag op de boerderij van Bayens in de Pangaardenstraat. Dit keer waren echter ook al zijn vriendjes en familie van de partij.

‘Door zijn ziekte kan Warre al twee jaar niet meer naar school gaan, maar zijn klas – het derde leerjaar van GBS Galmaarden – en de school zijn steeds in nauw contact gebleven. Hij wilde dit moment graag met iedereen delen’, zegt moeder Vicky.

Warre mocht van boer Bayens op een weide zelf met de tractor rijden en zijn vriendjes gaf hij de hele tijd opdrachten om de stallen te kuisen en de dieren te voederen.

Make-A-Wish zorgde ook voor gratis ijsjes, een diner met onvervalste boerenkost en als afsluiter een taart met als opchrift ‘boer Warre geslaagd’.