Belijning bant pendelaars uit Sluisvijverstraat

De mobiliteitsdienst van Ternat heeft een plan klaar om het zogenaamde fietspad van de Sluisvijverstraat aan de treinhalte Essene-Lombeek van lijnen te voorzien.

Buurtbewoners klagen al een tijdje dat de wagens zicht parkeren op de stoep op het stuk tussen station en Affligemstraat en op die manier de voetgangers hinderen. Het zou vooral gaan om pendelaars uit Teralfene of Roosdaal die, vanwege de werkzaamheden aan het station van Liedekerke en de sterk gestegen parkeertarieven, uitwijken naar de halte Essene-Lombeek.

Door een gebrek aan parkeerruimte op de stationsparking zetten veel pendelaars hun voertuig tot de Sluisvijverstraat tussen het station en de Affligemstraat. Ook het doodlopende stuk van de Affligemstraat wordt gebruikt als parkeerruimte.

De politie kan echter niet verbaliseren omdat er in de Sluisvijverstraat officieel helemaal geen voet- of fietspad bestaat. Het probleem werd woensdag door oppositiepartij N-VA aangekaart tijdens de gemeenteraad.

Belijningsplan klaar

Schepen van Mobiliteit Guido Van Cauwelaert (SPA Groen +) antwoordde dat het belijningsplan intussen klaar is. De politie heeft het plan gunstig geadviseerd.

‘Wandelen en fietsen zal kunnen op de daarvoor voorziene strook (verkeersbord D10), de denkbeeldige rand van de rijweg gaat het fietspad extra aanduiden en de middenlijn gaat er voor zorgen dat er niet kan worden geparkeerd op de weg’, aldus de schepen.

‘Wat wel kan is op beperkte plaatsen enkele auto’s te laten parkeren, door de belijning aan te passen.’

Om het probleem niet te verplaatsen komt er in de Affligemstraat een parkeerverbod en geschrankt parkeren. Ook in de Spoorwegbaan wordt een extra parkeerverbod ingesteld.

Of de problemen daarmee zijn opgelost is echter de vraag, want het plan biedt geen alternatieve parkeerplaatsen. Dat is een oud zeer, want het gebied rond het (afgebroken) stationsgebouw is officieel een groenzone.

Sluisvijverstraat Sint-katherina-lombeek belijning Sluisvijverstraat Sint-katherina-lombeek belijning