Nu ook 's avonds kortparkeren op kerkplein Lombeek

Op het kerkplein van Sint-Katherina-Lombeek, ter hoogte van de frituur Loemek kregen vier parkeerplaatsen deze week een groen kleurtje. In het voorjaar ontstond een politieke discussie nadat de gemeente deze parkeervakken speciaal had laten voorbehouden voor de frituur. Parkeerplaatsen op openbaar domein specifiek voor één handelszaak voorbehouden is echter verboden. Hoewel de remedie verkeerd was, legde het voorval wel een (lokaal) probleem bloot.

Op en rond het plein zijn sinds vorig jaar al een tiental – eveneens groengeverfde – plaatsen voor kortparkeren, specifiek voor de klanten van de winkels en de bank, maar ze gelden maar tot 18 uur. Voor deze plaatsen aan frituur Loemek geldt voortaan het kortparkeren pas vanaf 17 uur.

‘Op deze plaatsen mag je tijdens de avonduren enkel kort parkeren’, zegt schepen van Mobiliteit Guido Van Cauwelaert (SP.A GRoen +) . ‘Overdag mag je er gewoon lang parkeren. Bedoeling is dat klanten van de handelszaken die ‘s avonds open zijn er een plaatsje vinden terwijl ze hun boodschappen doen. Wanneer er voorstellingen in CC De Ploter zijn of andere evenementen is dat niet altijd evident.’

Het is nu nog wel wachten op de bijhorende verkeersborden .