Gratis openluchtcinema in de wijken

Elke vrijdagavond in september kunnen filmliefhebbers op een originele of unieke Ninoofse plaats terecht voor een openluchtfilm. Alle voorstellingen zijn gratis. De stad zorgt voor stoelen, maar je mag gerust een eigen zitje meebrengen. Op elke locatie zorgt een wijkcomité of een plaatselijke medeorganisator voor drank en hapjes die bij de film passen.

Op vrijdag 6 september was het Berkenhof, gelegen tussen de Astridlaan, Pamelstraat, Omer van Trimpontstraat en Moeder Tiburcestraat, de openluchtzaal voor de film ‘Groenten uit Balen’.

Op vrijdag 13 september werd voor de voorstelling van ‘The Big Lebowksi’ ten gevolge van het slechte weer uitgeweken naar de Brouwerij Slaghmuylder. De buurtcomités van Witheren- en Kruisvijverstraat serveerden er drank en hapjes in de Very American Style die bij de film hoort.

Op vrijdag 20 september is de place to be de speelplaats van SBS De Lettertuin in de wijk Groeneweg (Ninove) waar de film ‘Beast of the southern wild’ gespeeld wordt. Op vrijdag 27 september kunt u terecht in de tuin van WZC Klateringen, Centrumlaan (Ninove) voor de vertoning van ‘Chocolat’. De cinema gaat telkens open om 19 uur, de films starten om 20 uur.

Topartikels editie Ninove-Dender