Devotionalia in de kijker

De jaarlijkse internationale ruilbeurs ‘devotionalia en prentkaarten’ door de Sint-Gertrudis Cultuur- en Heemkring heeft plaats op zaterdag 7 september van 8 tot 13 uur in het Parochiehuis van Ternat, in de Kloosterweg.

U kunt op deze beurs allerlei curiosa ruilen, kopen of verkopen: bedevaartvaantjes, huiszegens, prenten, santjes, litanies, noveenboekjes, heiligen, legenden, geschiedenis van bedevaartplaatsen, gebedenboeken, wijwatervaatjes, heiligenbeelden, stolpbeelden, beelden in kastjes, stroschilderijen, bedevaarttekens, medailles, ex-voto’s, doopkaartjes, nieuwjaarsbrieven, prentkaarten, doodsbrieven en doodsprentjes.

De standhouders betalen 3 euro per tafel. Reservatie van tafels is verplicht. Inlichtingen 02-582.12.67 – Jozef De Ridder of 02-582.16.55 – Eddy Gezel. Mailen kan naar bernadettedecnop@hotmail.com of deken.de.ridder@scarlet.be.

Voor de andere ruilbeurzen zijn de tafels gratis. Op deze ruilbeurzen kunnen ook andere voorwerpen verkocht worden. Deze avonden zijn eveneens in het parochiehuis op dinsdagen 12 november 2013 en 13 mei 2014. De toegang is gratis.