De Wijze Expressie wordt Leo’s Bistro

Wambeek nam enkele weken geleden afscheid van restaurant De Wijze Expressie, maar nu kan iedereen er terecht in Leo’s Bistro.

De Wijze Expressie was een populaire horecazaak waar levensgenieters uit Wambeek en omstreken terecht konden voor lekkere streekgerechten. Maar uitbaters Geert en Denis waren het horecaleven beu en besloten een nieuw avontuur aan te gaan.

De zaak werd overgenomen door Leo Eeckhaut, die er nu zijn Leo’s Bistro opent. Leo Eeckhaut is bekend als de voormalige uitbater van restaurant Van Gogh in Vlezenbeek. In 2016 sloot Leo na 25 jaar hard werken de deuren van zijn Van Gogh. Momenteel worden daar appartementen gebouwd. “Van Gogh was een beetje boven mijn hoofd gegroeid. We hadden 140 zitplaatsen, acht mensen fulltime en vier mensen halftime in dienst. Het afscheid was een moeilijk moment, want ik heb er met hart en ziel gewerkt”, vertelt Leo, die nadien in het Halse horecaleven aan de slag ging.

Nu is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. “Het concept heeft wat weg van ons oud concept toen we in 1991 Van Gogh uit de grond stampten: lekkere en simpele gerechten. Maar we mengden de Van Gogh-kaart ook met de kaart die Denis en Geert hadden dus er staan ook nog streekgerechten op het menu”, aldus Leo.

Meer info over Leo’s Bistro via www.bistro-leo.be.