Inbrekers slaan toe op twee plaatsen

Er zijn inbrekers op stap in Roosdaal en omgeving. Politiezone TARL stuurt daarover een waarschuwing uit omdat daders vaak binnen een specifieke periode terugkeren naar eenzelfde grondgebied. Donderdagavond hebben inbrekers al toegeslagen op twee plekken in Roosdaal. De feiten vonden plaats in de Kraanstraat en de Rotstraat tussen 20  en 23 uur. 

Onbekende daders begaven zich naar de achterzijde van de woningen. In de Kraanstraat werd de woning betreden via het plat dak van de keuken. In de Rotstraat werd braak gepleegd op een raam.

“Het benaderen van woningen via de achterzijde en het gebruikmaken van platte daken zijn typische werkwijzen bij diefstal in woningen. Daders maken daarbij vaak gebruik van tuintafels en -stoelen om zich toegang te verschaffen tot de eerste verdieping. Ze veronderstellen vaak ook dat op die verdieping geen alarmsysteem actief is”, waarschuwt de politie.

Wie relevante camerabeelden heeft waarop de daders mogelijk te zien zijn, kan contact opnemen via pz.tarl@police.belgium.eu of 053-65.00.65. Verdachte toestanden worden best meteen gemeld via noodnummer 101.

Topartikels editie Ninove-Dender