Drugsdealer betrapt op speelpleintje na tip van alerte burger

Een patrouille van politiezone TARL kon dinsdagavond omstreeks 20.30 uur in Liedekerke harddrugs in beslag nemen. Een alerte burger had het 101-noodhulpnummer gebeld nadat hij een verdacht persoon op het speelplein Gravenplein in Liedekerke had opgemerkt.

Bij controle door de patrouille bleek de betrokkene, een 25-jarige man uit Ternat, onder invloed van verdovende middelen en in het bezit van diverse verpakkingen met wit poeder.

De betrokkene werd bestuurlijk gearresteerd ter ontnuchtering en bescherming van zichzelf en andere burgers en bleek in het bezit te zijn van gebruikershoeveelheden cannabis, cocaïne en ketamine. Bij de daaropvolgende huiszoeking werd nog een kleine achttien gram heroïne aangetroffen.

De betrokkene werd na ontnuchtering vrijgelaten en moet zich op een later tijdstip nader verantwoorden.

Topartikels editie Ninove-Dender