Proeven van aardbeien tijdens 62ste Dag van de Aardbei in Pamel

In het Proefcentrum Pamel in Roosdaal vindt zondag 21 mei vindt van 10 tot 18 uur de tweejaarlijkse Dag van de Aardbei plaats. Aardbeientelers stellen voor de 62ste keer de mooiste exemplaren van deze rode vrucht voor aan duizenden liefhebbers.

Op het programma staan verder proeverijen, culinaire demonstraties, rondleidingen, en animatie in het teken van de aardbei. Speciaal dit jaar is de aardbeiengin en de frieten met aardbeiensaus.

“Om de consument kennis te laten maken met alle aspecten van de aardbeien organiseren we jaarlijks een Dag van de Aardbei”, zegt Monique Swinnen (CD&V), gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Het evenement vindt plaats bij het begin van het aardbeienseizoen. Tijdens deze dag staat de promotie van de Vlaamse aardbei centraal. Uiteraard besteden we ook aandacht aan aardbeien als Vlaams-Brabants streekproduct”.

In het provinciale Proefcentrum Pamel in Roosdaal kunnen bezoekers genieten van aardbeien in alle vormen, kleuren en geuren. Zo kan men proeven van lekkere hapjes, streekproducten en aardbeien, op bezoek gaan bij het aardbeienbedrijf van Peter en Wouter De Deyn (Ankafruit), genieten van een aardbeiengin in het serrecafé of een rondleiding volgen langs biologische proefvelden.

De aardbeientelers stellen voor de 62ste keer hun mooiste aardbeien tentoon. Het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeientelers organiseert sinds 1955 de nationale aardbeiententoonstelling.

De aardbeien van elke teler worden gekeurd door een jury op kleur, dikte en vorm. Aardbeientelers met de beste vruchten vallen in de prijzen. Na de prijsuitreiking worden de aardbeien verkocht aan het grote publiek.

Topartikels editie Ninove-Dender