De Leertrommel kleurt groen

De provincie keurde zojuist de subsidieaanvraag van de vrije basisschool De Leertrommel in de Schoolstraat goed. Het gaat om een bedrag van net geen 10.000 euro dat besteed zal worden aan groenaanleg en de omheiningen in de heraanleg van de speelplaats.

Vorig jaar rijfde de school al een bedrag van 4.000 euro binnen. Directeur Katleen Van Lemmens zegt dat het om een project gaat van een paar honderdduizend euro.

“Hier zijn we al drie jaar mee bezig. De stem van de kinderen was voor ons zeer belangrijk in dit verhaal, ook van de kleuters. Een bureau tekende voor ons een plan en we vonden een aannemer die er zijn bouwverlof voor over heeft om het werk te realiseren: de tegels uitbreken en er nieuwe leggen.

“Al de rest: drie buitenklassen, een blotevoeten-pad, een moestuin, een buitenkeuken realiseren we zelf, samen met de ouders. Op 12 juni start de afbraak van de speelplaats, tegen 1 september moet het klaar zijn.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk