Kippen moeten WK mee helpen betalen

Percussie-ensemble De Herleving uit Brussegem zit in de laatste rechte lijn richting wereldkampioenschap in Kerkrade. Op 15 april organiseerde de Kon. Fanfare & Percussie De Herleving uit Brussegem haar jaarlijks Lenteconcert.

Na de pauze kon er genoten worden van de percussieklanken. Met o.a. ‘Libertango’ en ‘Map of the World’ konden de aanwezigen al proeven van twee werken die op het WMC (World Music Concours) te Kerkrade zullen gebracht worden op 14 juli. Kers op de taart was het optreden van onze percussionisten samen met Ingeborg, die voor de ambiance in het publiek zorgde.

Na het lenteconcert gingen alle blikken van de percussionisten en hun dirigent richting Kerkrade. Vanaf juni worden de repetities fors opgedreven, zelfs 3 tot 4 per week. Vooraleer op 14 juli naar Kerkrade te trekken kan iedereen komen luisteren tijdens de try-outs. Deze zullen plaats vinden op 10 en 12 juli.

Deelname in Kerkrade kost heel veel eurootjes. Daarom steken de muzikanten – naast het muzikale – ook de handen uit de mouwen om extra inkomsten te genereren, en worden er extra activiteiten georganiseerd. Zo is er het kippenfestijn in de gemeentelijke feestzaal te Brussegem op zaterdag 20 mei vanaf 17u30.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk