Kindergemeenteraad schenkt 500 euro aan Talismanneke

Het werkjaar van de kindergemeenteraad zit erop. Schepen Maarten Mast gaf een overzicht van de realisaties: verschillende vergaderingen rond pesten, niet één maar twee kinderfuiven en een lentewandeling voor het goede doel. De publieke belangstelling voor de lentewandeling was niet zo groot maar de gemeente heeft de opbrengst verdubbeld tot 500 euro.

Die 500 euro werd door kinderburgemeester Yana Ban Laethem namens de hele kindergemeenteraad geschonken aan Talismanneke, een kleine vzw die zich inspant om gevoelens van angst of verdriet rond ziekte, overlijden of zelfdoding op verschillende wijzen bespreekbaar te maken. Nathalie van Talismanneke bedankte de kinderen voor hun inzet en voor de cheque.

Schepen Mast had ook een woordje van dank voor de dienst Jeugd van de gemeente en voor de leerkrachten en directies die de initiatieven van de kindergemeenteraad ondersteunen.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk