Ook Roosdaal naar finaleweek Slimste Gemeente (+ foto's)

Na Lennik vorige maand wist ook buurgemeente Roosdaal zich donderdag te plaatsen voor de finaleweek van de VIER-quiz De Slimste Gemeente.

In de weekfinale tegen Zoutleeuw en Wellen lag de ploeg van burgemeester Christine Hemerijckx, Magali Van der Haegen en Kristof Cooreman al vanaf de eerste ronde op kop en die voorsprong werd in de tweede, derde en vierde ronde knap verder uitgediept.

Burgemeester Hemerijckx scoorde als enige burgemeester ook goed op de vraagjes over de eigen gemeente, waarbij uiteraard ook Fons Straetmans niet mocht ontbreken. Enkel de toch wel vermaarde prijskatten van Wim en Marie-Jeanne Straetmans uit Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek waren blijkbaar nog niet doorgedrongen bij het Roosdaalse quizteam.

Kristof Cooreman toonde zich opnieuw als een gehaaide quizzer, onder meer met een vlekkeloos afgerammeld lijstje winnaars van de Champions League.

In de finaleronde tegen Zoutleeuw vertrok Roosdaal met een vrij riante voorsprong en Cooreman hoefde als laatste man niet echt meer te stunten, zeker niet toen de Zoutleeuwse laatste man Dirk zichzelf de das omdeed met de vraag over Multatulli.

En zo lijkt een ‘simpel’ tv-spelletje in Roosdaal alvast toch wat de aloude moeilijke politieke tegenstellingen tussen de CD&V-meerderheid en N-VA-oppositie voor het eerst te kunnen overbruggen.

Er kon op het einde zowaar zelfs een knuffel af tussen Hemerijckx en Cooreman en dat was voor Roosdaal allerminst een alledaags beeld.