‘t Breugelkind zoekt onthaalouders

CKO ’t Breugelkind vzw is op zoek naar nieuwe onthaalouders. Dankzij het nieuwe decreet kinderopvang, dat op 1 april ingaat, werkt het Centrum voor Kinderopvang ‘t Breugelkind voortaan over de verschillende gemeenten binnen dezelfde zorgregio heen.

Het nieuwe decreet legt geen minimale schaalgrootte meer vast, evenmin al een werkingsgebied. Voor het CKO ’t Breugelkind wil dat zeggen dat het binnen de huidige zorgregio nieuwe onthaalouders kan aanwerven.

Die zorgregio omvat de gemeenten Asse, Gooik, Affligem, Liedekerke, Merchtem, Opwijk, Dilbeek en Roosdaal.

Ook de term ‘dienst voor onthaalouders’ verdwijnt: alle aangesloten onthaalouders zijn voortaan ‘kinderbegeleider in de gezinsopvang’, waarbij de organisator – in dit geval Breugelkind – instaat voor de vergunningsvoorwaarden.

Starterstraject

’t Breugelkind werkte een starterstraject uit om potentiële kandidaten zo snel mogelijk op weg te helpen.

‘Eens aan het werk kan elke onthaalouder rekenen op zowel inhoudelijke als praktische begeleiding en ondersteuning van de regio- en kwaliteitscoördinator’, zegt Ina Bécu.

‘Onthaalouders bij’t Breugelkind krijgen een sociaal statuut en beschikken binnen hun job over een grote zelfstandigheid, waarbij men de werkuren, de werk- en vakantiedagen zelf kiest. Aangezien je thuis werkt, kun je ook voor de eigen kinderen zorgen.’

Meer info via regiomanager Ina Bécu via becuina@breugelkind.be.

Topartikels bij Goeiedag.be