Koning winter zorgt ook voor verkeershinder in onze regio. Komende uren wordt nog meer sneeuw verwacht.

Rond de middag vielen vandaag de eerste sneeuwvlokken in onze regio. De sneeuwbuien houden voorlopig aan en trekken zeer langzaam over onze regio. De sneeuwzone zal ook tot vanavond laat of vannacht blijven hangen. Weerman Bram Verbruggen verwacht nog meer sneeuw in de komende uren. “Op sommige plaatsen kan er nog een paar centimeter bij vallen. Pas in het tweede deel van de nacht gaat het geleidelijk aan droger worden”: Dit zorgt voor de nodige sneeuwpret maar ook voor drukte bij de strooidiensten, slippartijen en ongevallen op de weg en afgelaste activiteiten.

Er werd voor vandaag opgeroepen om thuis te blijven voor wie niet echt buiten moest zijn. Veel mensen hebben deze oproep opgevolgd. Wie wel door de sneeuw reed, waren de vuilniswagens van Intradura. Ook de bussen van De Lijn reden uit, al waren er wel een aantal ritten geschrapt. Gemeenten riepen dan weer op aan de inwoners om voetpaden sneeuwvrij te maken.

De sneeuw op sommige plaatsen ongeveer 10 cm hoog veroorzaakt heel wat hinder op de weg. Zowel op de snelwegen als op gewestwegen en kleinere wegen kan het verkeer maar heel traag rijden. In Vlaams-Brabant zijn ook de linkerrijstroken op snelwegen soms niet berijdbaar.

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!