Bal en bewegingsschool Asse bestaat 3 jaar

Exact 3 jaar geleden, midden in de Coronapandemie, werd de gemeente Asse een sportclub rijker. “Het sportaanbod voor de allerkleinsten was sowieso al klein in de regio waardoor we onmiddellijk de steun kregen van de gemeente om onze plannen uit te voeren”, verduidelijkt oprichtster en bezieler van de Bal- en Bewegingsschool Eline Dubin. “Opstarten tijdens de Coronaperiode was zeker een uitdaging maar in het plezier dat de kinderen telkens uitstraalden haalden we week na week de energie om hen hun wekelijks bewegingsmoment te gunnen.”

De Bal- en Bewegingsschool biedt niet alleen groepssessies aan maar voor de jongste sportievelingen zijn er ook kind/oudersessies waarbij vooral de interactie tussen kind en ouder primeert. “Beide concepten vielen onmiddellijk in de smaak en ook nu zijn alle lesreeksen steeds op zeer korte termijn volzet”, vervolledigt Dubin. “Als turnjuf in het lager onderwijs met een specialisatie “Bewegingsrecreatie” ben ik er mij van bewust dat de juiste begeleiding van de kinderen enorm belangrijk is. Gelukkig kunnen we rekenen op een team van ervaren lesgevers die allen in het onderwijs tewerk gesteld zijn of een pedagogisch diploma hebben”.

Tijdens de krokus- en zomervakantie worden ook 2-daagse sportkampjes georganiseerd voor de zelfde leeftijdsgroepen. Eline Dubin: “Voor vele kinderen is dit dikwijls de eerste “kampervaring” en het is mooi om te zien dat bijna alle kinderen op 2 dagen al wat meer kunnen en durven op het vlak van bewegen, sporten én functioneren in groep.”

De Bal- en Bewegingsschool organiseert jaarlijks 3 lesreeksen (herfst, winter & lente) van telkens 10 sessies. Elke zaterdag wordt sporthal Waalborre in Asse omgebouwd tot een grote speeltuin waarbij alle facetten van bewegen en sporten aan bod komen. Meer info over de lesreeksen en sportkampjes is terug te vinden via www.b-b-s.be .

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk