Het is gebeurd, den Bizon sluit definitief!

Eric Van Looy stond er deze morgen niet voor de deur want anders zou hij zeker gezegd hebben: “het is gebeurd!” Inderdaad, café ’t Pandoerken is dicht, baas Willy heeft er de stekker uitgetrokken! Donderdag 14 december 2023! We waren er boenk op toen we vertelden dat het na zijn verjaardag en een extra sluitingsdag wel eens definitief gedaan zou kunnen zijn.

Toch schrokken zelfs de meest vertrouwde klanten  zich een hoedje toen ze ’s morgens de affiche achter het venster zagen hangen. In simpele bewoordingen stond er op: “Allemaal bedankt! Dit was het dan! Hoofdstuk BIZON afgesloten!! Tot ziens.”

Daarmee is het doek gevallen over het bekende volkscafé. Bizon heeft op zijn pensioengerechtigde leeftijd de deur achter zich toegetrokken op de manier zoals hij het in het verleden al had aangekondigd: zonder veel poespas, een papier op de deur en gedaan! Wees maar zeker dat er de komende dagen heel wat mensen verweesd zullen rondlopen in de feestgemeente want bij Bizon is het definitief gedaan met feestvieren.

Overigens heeft Willy afgesloten met een groot artikel in de Knack van deze week. Faut le faire, de bladzijden halen van een kwaliteitsmagazine! Bizon nam gewoontegetrouw geen blad voor de mond en haalde de politiekers, op zijn eigen gereide manier, nog eens door de mangel.

En wat gaat hij nu doen? “Veel wandelen en hier en daar naar de voetbal gaan kijken want dat heb ik dat jarenlang niet kunnen doen!” En zoals hij zelf stelde, het hoofdstuk Bizon is daarmee definitief verleden tijd! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be