Vanochtend kans op gladde wegen en fietspaden. Strooidiensten preventief actief.

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor mogelijk gladde wegen en fietspaden vanochtend. Het is de eerste keer dit winterseizoen dat strooiwagens op wegen en fietspaden uitrijden. Voorlopig zijn er geen noemenswaardige problemen te melden. De komende dagen zijn winterse buien en gladheid niet uitgesloten.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters roept bij deze winterprik bestuurders en fietsers op om extra voorzichtig te zijn. “313 strooiwagens en 202 fietspadstrooiers staan klaar om uit te rijden waar nodig. We willen fietsers en bestuurders toch op het hart drukken om extra voorzichtig te zijn op de baan. Pas je rijstijl aan, hou voldoende afstand en wees alert.”

Er wordt zoveel mogelijk gestrooid vóór het glad wordt. Daarbij helpt het gladheidsmeetsysteem dat voorspelt waar het glad wordt door informatie van wegdeksensoren en infraroodcamera’s te combineren met informatie van het KMI. Ook weggebruikers kunnen helpen in het voorspellen waar het glad wordt, door regen en sneeuw te melden in de KMI-app. Voor dit winterseizoen is opnieuw 103.000 ton strooizout beschikbaar.

Topartikels bij Goeiedag.be