Melissa en Ben behalen eremetaal op Special Olympics World Games in Berlijn

88 Belgische sporters met een verstandelijke beperking waren vorige week aan de slag op de Special Olympics World Games in Berlijn. Regiogenoten Melissa De Becker uit Liedekerke behaalde er goud in het zwemmen, Ben Larivière uit Asse zilver in het judo.

Sporters met een verstandelijke beperking uit heel de wereld namen het tot en met zondag tegen elkaar op tijdens de Special Olympics World Games in Berlijn. Met 88 deelnemers is de Belgische delegatie goed vertegenwoordigd en de prestaties van enkele regiogenoten springen ook in het oog.

Zo behaalde Melissa De Becker uit Liedekerke al een gouden medaille op de 25 meter schoolslag level B. Ze behaalde de gouden medaille in een tijd van 38,07 seconden. Ze was daarmee drie seconden sneller dan de Tunesische Ferjani en bijna acht seconden sneller dan de Syrische Sheikh Al Shabab.

Eremetaal was er ook voor Judoka Ben Larivière uit Opwijk maar met roots in Mollem. In de hoogste categorie bij de mannen haalde Ben zilver. De kamp om het goud verloor hij van Tim Karmash, brons was er voor Nasri Bakhodir. De 24-jarige Ben Larivière doet al sinds zijn elfde aan judo. Hij sloot zich aan bij judoclub Kumiuchi in Berlare en sinds 2018 schaaft hij zijn conditie en techniek ook aan bij judoclub Nijdrop in Opwijk. In mei behaalde hij nog goud op de Special Olympics in ons land.

Topartikels bij Goeiedag.be