Vrouw die vrijdagavond werd aangereden door schoolbus niet langer in levensgevaar

De 25-jarige vrouw die vrijdagavond op de Edingsesteenweg (N285) werd aangereden door een schoolbus, verkeert niet langer in levensgevaar. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

De vrouw was er van een Lijnbus gestapt en wilde de straat oversteken voor de bus. Net op dat moment stak een schoolbus met kinderen de Lijnbus voorbij, de vrouw werd hierbij aangereden.

“De door het parket aangestelde verkeersdeskundige concludeerde dat de bus op de plaats van het ongeval een inhaalmanoeuvre mocht maken: er is geen doorlopende witte lijn op de rijbaan en de andere rijstrook was vrij van verkeer”, meldt Sabine Lievens van het parket. “Ook stelt de deskundige dat de buschauffeur, gezien de hoogte van de bus, de overstekende vrouw wellicht te laat heeft opgemerkt. Voorts besluit de deskundige dat de chauffeur van de bus zich wellicht aan de toegelaten snelheid heeft gehouden. Op de plaats waar de vrouw overstak, was geen oversteekplaats.” Eerder raakte al bekend dat de 39-jarige buschauffeur een negatieve adem- en speekseltest aflegde.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk