E. Mazenzele Opwijk B wint toptreffen bij Merchtem United in 4PB

De verwachtingen bij leider Merchtem United waren hoog gespannen met de komst van de nog ongeslagen achtervolger Eendracht Mazenzele Opwijk B. De bezoekers telden drie punten minder nadat ze in hun laatste match een steek hadden laten vallen (1-1 op Asse-Terheide). Er was ook veel volk opgedaagd voor deze topper waarvan de heenmatch geëindigd was op 0-0.

De eerste helft was voor de thuisploeg maar enkele prima kansen werden niet benut ook al omdat bij de bezoekers met Wout Wijns een straffe keeper in doel staat. Hij heeft ook een sterke defensie voor zich staan, eentje die zich dit seizoen nog maar 9 keer liet verrassen. Dat United niet scoorde brak de Merchtemnaren na de rust zuur op. Even na het uur bracht Bazil Van Gerwen EMO op voorsprong. MU probeerde daar wat aan te doen maar zonder succes. Het doelpunt viel aan de overzijde waar de ongrijpbare Shabani Charles Fumbele zijn sterke partij bekroonde met het tweede doelpunt. Buit binnen voor EMO B!

Door deze zege komen de Opwijkenaren op gelijke hoogte van Merchtem United. De leidersplaats wordt nu ingenomen door die andere Merchtemse vertegenwoordiger in de reeks, Den Boskant Peizegem. Achter de top drie volgen Wambeek Ternat B en Leeuwkens Teralfene B. Uitgerekend bij deze laatste ploeg moet Merchtem United volgende week aan de bak terwijl de andere tenoren op papier iets minder zware opdrachten hebben. Het belooft nog een spannende eindspurt te worden in deze reeks. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be