Aantal faillissement in Vlaams-Brabant breekt alle records in 2022

Nooit eerder gingen er zoveel bedrijven failliet in Vlaams-Brabant als in 2022. In totaal legden 750 bedrijven de boeken neer. Dat is bijna de helft meer dan vorig jaar. Volgens Graydon Creditsafe is dit het uitgesteld gevolg van de coronacrisis. Steeds vaker kiezen ondernemers er ook zelf voor om hun activiteiten stop te zetten. Voor Unizo Vlaams Brabant is deze situatie alarmerend.

Overal in Vlaanderen steeg het aantal faillissementen in 2022, maar enkel in Vlaams-Brabant gaat het om nooit eerder geziene recordcijfers. 750 bedrijven gingen failliet, een verdubbeling met één jaar eerder. De sectoren die het hardst getroffen werden zijn de horeca en bouwsector. Volgens handelsinformatiebedrijf Graydon Creditsafe had het stopzetten van de steunmaatregelen een grote invloed.

Het aantal faillissementen in Vlaams-Brabant ligt zelfs hoger dan voor corona. UNIZO Vlaams-Brabant spreekt van een alarmerende trend. Graydon verwacht dat nog meer bedrijven de komende maanden in financiële moeilijkheden komen, onder meer door de energiecrisis en de stijgende loonkosten door de indexatie.

Topartikels bij Goeiedag.be