UPDATE: Problemen op het waternet in delen van Lennik, Dilbeek en Asse

Er is momenteel een storing op het waternet in delen van Lennik, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw als gevolg van een lek op een toevoersleiding ter hoogte van de Stelplaats van De Lijn in Dilbeek.

Farys en De Watergroep laten weten het waternet zo snel mogelijk te herstellen zodat de watervoorziening terug kan hernemen.

Ondertussen zijn er op een toevoerbuis van een meter doorsnede van Farys terzelfdertijd lekken ontstaan in Drogenbos, Dilbeek en Asse. Farys gaat met de hulp van De Watergroep zich eerst concentreren op het lek in Drogenbos. Intussen wordt er ook water ingedaan van de collega’s van Vivaqua. Er wordt ook nog verder gewerkt om zo veel mogelijk abonnees van een minimum waterdruk te voorzien.

UPDATE:

Er zijn 4 lekken op een toevoersleiding van waterbedrijf FARYS: in Drogenbos, in Dilbeek, in Asse en in Ukkel. De Watergroep doet beroep op deze toevoersleiding om water te voorzien in Lennik, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw. Bewoners van (delen van) deze 3 gemeentes kunnen op dit moment dan ook hinder (lagere druk of wateronderbrekingen) ondervinden. De Watergroep is, in afwachting van het lekherstel, volop bezig met het leidingnet te herschakelen zodat er via andere wegen water naar de betrokken klanten blijft stromen en er zo weinig mogelijk hinder is. De Watergroep doet daarbij ook beroep op extra waterleveringen via andere waterbedrijven.

Topartikels bij Goeiedag.be