Kerststal verenigt Galgestraat

Al decennia bestaat de Galgestraat uit drie delen, een boven- een midden- en een onderstuk. De straat is lang en een gezamenlijk buurtfeest is er tot nu toe nog niet gekomen. In het bovenste deel, zoals het daar genoemd wordt, is er al jaren een buurtfeest. Maar een kerststal heeft de straat nu verenigd. Er werd overlegd om een gezamenlijke stal op te richten en er kwam witte rook.

Met bijna twintig man werd aan de constructie gewerkt en het resultaat mag gezien worden. Het symbool van vrede is merkbaar aanwezig en het is duidelijk dat niet alleen voetbal mensen verenigt. In de Galgestraat symboliseren ze dat met de uitgezaagde figuren die elkaar de hand reiken. En dat is niet alles want op zaterdag 17 december volgt ook nog een kerstdrink. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk