Koninklijke Steltenlopers van Merchtem staan voor druk 2023

De Merchtemse steltenlopers blijven – en met rede – druk gesolliciteerd. Voor 2023 dient zich alweer een goed gevulde agenda aan. “Vooral voor buitenlandse optredens blijven de aanvragen binnenstromen,” aldus voorzitter Roger Daelemans. “Als we al die internationale ontmoetingen willen afwerken dan gaan onze leden veel vakantiedagen te kort hebben!

Wat wel al op de agenda staat zijn de hiernavolgende evenementen. In februari 2023 gaan we voor een ganse week naar het Zuid-Franse Nice voor carnavaloptredens in het centrum. Een maand later trekt Tunesie aan onze mouw, eveneens voor optredens tijdens carnaval in Hammamet. In mei trekken we richting Denemarken voor een vijfdaagse trip. Afspraak in Aalborg voor het carnaval. Natuurlijk zijn we ook in eigen land present met onder meer de carnavalstoeten in Wetteren en Willebroek, een taptoe-optreden in Geraardsbergen en de-jaarmarkt in Steenhuffel. Uiteraard kunnen we ook onze Merchtemse avondmarkt en de Brusselse Ommegang niet links laten liggen.

En het gaat maar door. Voor augustus is er al een uitnodiging binnen voor een tiendaags optreden in Griekenland en in oktober zijn zelfs veertien dagen Cyprus mogelijk. Verder lopen er nog onderhandelingen voor 2024 voor optredens in Kathmandu-Nepal en voor het Hue-Festival in Vietnam, waar we overigens al vier keer te gast waren.

Ondanks dat we door corona slechts konden hervatten rond Pasen kunnen wij toch terugblikken op een 35-tal optredens dit jaar. En dan moet ons spetterend ledenfeest in Ons Parochiehuis te Peizegem op zaterdag 17 december nog komen. Daar komt Jo Vally acte de présence geven en zingen. Hij doet dit als tegenprestatie voor ons optreden tijden de opening van “Zomer in mijn straat” te Westrode.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk