Verkeershinder op Klei op komst

Ook voor mensen uit Merchtem en omgeving is het interessant om weten dat er verkeershinder op komst is op Klei. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt daar vanaf maandag 19 september 2022 gedurende drie nachten op de gewestweg Klei (N211) in Opwijk. In het verlengde van de onderhoudswerken op de Steenweg op Vilvoorde (N211) wordt ook hier een nieuwe laag in asfalt aangelegd. De weg wordt tijdens de werken volledig afgesloten, waardoor het autoverkeer een omleiding moet volgen. Volgens de huidige planning zijn de werken op 22 september 2022 afgerond.
Over een afstand van 1,5 km, tussen het kruispunt met de Steenweg op Merchtem en dat met de Sint-Janstraat vernieuwt Wegen en Verkeer vanaf maandag 19 september de asfalt. Om de hinder te beperken en de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen, worden de werken uitgevoerd tussen 20.00 uur ’s avonds en 5.00 uur ‘s ochtends.
Na afloop van de asfalteringswerken op donderdag 22 september gaat de gemeente Opwijk nog aan de slag met het ophogen van het rioleringsdeksel op het kruispunt met de Steenweg op Merchtem. Dit zal wel overdag gebeuren en een halve dag voor hinder zorgen.
Tijdens de werken kunnen voetgangers en fietsers zich langs de werfzone blijven verplaatsen. Voor het autoverkeer tussen Opwijk en Merchtem werd een omleiding uitgestippeld. Meer info hierover is terug te vinden via wegenenverkeer.be/opwijk. Gebruikers van de buslijnen 41 en 44 kunnen hinder ondervinden van de werken. Hen wordt aangeraden de routeplanner van De Lijn (delijn.be/routeplanner) te raadplegen voor hun vertrek. (eb)
Topartikels bij Goeiedag.be