De Sportvrienden zeventig jaar jong!

Een wielerclub die 70 jaar bestaat dat moet gevierd worden. Dus was het bij Den Bruinen in Mazenzele feest. Voor dat jubileum van De Sportvrienden was er heel wat volk opgedaagd, van bestuursleden tot supporters, sponsors en sympathisanten, kortom al wie een beetje koersminded is.

De Koninklijke Harmonie De Volherding bracht de sfeer er in en dan mocht voorzitter Willy Robijns zijn “woordje placeren.” “Wielerclubs hebben het moeilijk en er zijn heel wat dat die afgehaakt hebben. Wij doen voort maar dat kan enkel met de hulp van heel wat mensen,” aldus Willy. Tien jaar geleden hing ook de Opwijkse club aan het infuus door het overlijden van François “Den Beatle” Van Malderen. Robijns werd de nieuwe voorzitter en het bestuur kreeg met enkele jonge elementen een kwaliteitsinjectie. De koers leeft opnieuw in Mazenzele!

Naast voorzitter Robijns bestaat het huidig bestuur uit: Daan Dieleman, Joost De Bauw, Jochen Vermeir, Matthias Pots, Peter De Pauw, Marina De Nil, Sven De Clerck, Marc Vandeperre, Herman De Pauw, Sarah De Ridder en Aaron De Coninck.

Deze laatste belichtte nog eens de historiek van de club. “Bij de stichting was het opzet om de mensen in de gemeente te vermaken en aan te zetten tot koersen. Elk jaar organiseren we twee wedstrijden, één voor junioren en één voor beloften en elite zonder contract. In het verleden hadden we hier toch al enkele mooie winnaars zoals onze dorpsgenoot Ilan Van Wilder, Thibau Nys en Julie De Wilde.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk