PZ AMOW: Resultaten “Killer in het verkeer”

Op vrijdag 20 mei hield Politiezone AMOW een gerichte verkeersactie op drie locaties binnen de zone. Er werd onder andere gecontroleerd op alcohol en snelheid, maar ook op het gebruik van een gsm achter het stuur, dit in kader van de actie “Killer in het verkeer”.

Met de actie “Killer in het verkeer” wil het parket Halle-Vilvoorde het signaal geven dat het gebruik van een gsm of andere elektronische apparaten met een scherm achter het stuur niet kan. Deze actie ging van start op 1 mei en loopt nog tot 30 juni. Wanneer je betrapt wordt op het gebruik van je gsm achter het stuur, wordt je rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 8 dagen.

De resultaten in de Veldbloemlaan te Asse, de Steenweg te Opwijk en de Brusselsesteenweg te Merchtem waren als volgt:

Gsm achter het stuur: onmiddellijke intrekking van negen rijbewijzen!

Alcoholcontroles: 96% van de 283 gecontroleerde bestuurders blies safe.

Snelheidscontroles: 81% van de 580 gecontroleerde bestuurders respecteerde het geldende snelheidsregime. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor te snel rijden. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be