Merchtemnaar Shirow Di Rosso kleurt Galaxa

Shirow Di Rosso, de naam klinkt misschien wel als muziek in de oren maar daar stopt ook de verdere kennis. Het is in feite zowat de artiestennaam van Merchtemnaar Stef Van Rossem (48). Die verdiende de voorbije jaren al heel wat strepen met tekenen en inkleuren. Die selfmade creatieve duizendpoot was in feite IT’er van beroep maar bekwaamde zich via het internet in tekenen en inkleuren. Vooral in dat laatste aspect mag hij bij de beteren gerekend worden in ons land.

Het is dan ook niet onverwacht misschien dat de Standaard Uitgeverij in Peizegem aanklopte voor een nieuw project. De speciale effecten die Shirow Di Rosso in zijn kleurwerk legt waren niet onopgemerkt gebleven en hij mag nu meewerken aan een nieuwe reeks “Galaxa.” Bij fans van De Rode Ridder strips gaat er al meteen een belletje rinkelen want in 1972 maakte die Fee van het Licht haar opwachting in het album De Toverspiegel. Tekenaar Karel Biddeloo zou ze later in verschillende van zijn albums nog laten opdraven.

GALAXA

Nu komt er bij de Standaard Uitgeverij een spin-off met Galaxa in de hoofdrol. Romano Molenaar gaat tekenen, Peter Van Gucht schrijft de verhalen en Shirow Di Rosso zorgt voor de kleurenpracht. Het eerste deel van de driedelige cyclus zou in september in de winkel moeten liggen en bij succes wordt de reeks verdergezet. “Uiteraard ben ik nog met andere projecten bezig maar bij het maken van zo’n album kan ik ongeveer twee pagina’s inkleuren per dag,” aldus de Merchtemse colorist. De bijgevoegde tekening laat alvast het beste verhopen. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be