GTSM maakt ‘virtual reality’ realiteit!

GTSM, dé school voor wetenschap en techniek ontdekt nu ook de virtuele werkelijkheid. Door de aankoop van twee VR-brillen, kunnen leerlingen oefenen in een zeer realistische, digitale wereld.

Een stappenplan rond veiligheid volgen op papier? Dat kan leuker want leerlingen kunnen dezelfde stappenplannen nu virtueel doorlopen via duidelijk omschreven scenario’s. Niet alleen leuker, maar ook beter voor het leerproces: alles wordt beter onthouden!

Elektrische schakelingen oefenen op een paneel? Dat kan veel boeiender in de virtuele wereld. Leerlingen kunnen experimenteren, fouten maken en opnieuw beginnen zonder dat er materiaal verloren gaat.

De knowhow én de grafische pakketten werden ter beschikking gesteld door George Fisher. De leerkrachten volgden bijscholingen om alle toepassingen grondig te verkennen.

De jongens uit het zevende jaar zijn de pioniers. Zij mogen als eersten al de mogelijkheden ontdekken. Daarna kunnen ze hun kennis delen met de andere leerjaren. De aankoop van nog meer VR-brillen staat dan ook zeker op de planning.

Ook zin om op ontdekkingstocht te gaan in de virtuele wereld en zo’n VR-bril eens uit te proberen? Dat kan op de Open Schooldag op vrijdagavond 20 mei. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be