Veiliger schoolomgeving in Peizegem

Het gemeentebestuur van Merchtem werkt, in het kader van het Mobiliteitsplan, volop aan veilige schoolomgevingen. Zo werden in de Nieuwbaan en Sint Huybrechtstraat, ter hoogte van de gemeentelijke basisschool Ten Bos, fietssuggestiestroken aangebracht op het wegdek. Daardoor worden ook conflicten vermeden tussen fietsers en voetgangers. En schepen van Basisonderwijs Julie Asselman zag dat het goed was.

Schepen van Mobiliteit Lien Casier: “De fietssuggestiestrook zorgt er ook voor dat autobestuurders zich beter aan de zone 30 houden. Het plaatsen van accentverlichting staat ook nog op de agenda. Voor het realiseren van deze fietssuggestiestroken ontving het gemeentebestuur ongeveer 3.000 euro van de Vlaamse overheid via de subsidie ‘Veilige schoolomgevingen’.

De volgende schoolomgeving die onder handen zal worden genomen is die ter hoogte van de gemeentelijke Tuinbouwschool in de Molenbaan. Momenteel legt het bestuur samen met de school de laatste hand aan het plan.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk