Concordia haalt Sofie naar Merchtem

Bij Muziekvereniging Concordia zouden ze er al te tel bij verliezen hoeveel keer ze nu al getracht hebben om Sofie naar Merchtem te krijgen. Corona wrong er zich telkens tussen maar zoals de kaarten nu liggen zou het dit jaar moeten lukken op zondag 1 mei. “Eindelijk” is de ondertitel bij het paasconcert en dat ene woordje zegt genoeg!

Hoeft Sofie nog voorgesteld? Dat ze geweldig kan zingen is een feit. Het is jazz-zangeres pur sang. Ze was het vrouwelijk deel van Trinity, een trio uit de jaren zeventig met de twee Pebblesleden Bob Baelemans en Fred Bekky. In 1981 begon Sofie Verbruggen aan een solocarrière en bracht ze verschillende albums uit. Nu komt ze haar klasse etaleren in de O.-L.-V.-ter-Noodtkerk.

Dirigent Roland De Klippel zal het gebeuren in goede banen leiden. In het eerste deel van het concert is het aan de muzikanten van Concordia zelf. Na de pauze komt Sofie op het podium voor “Concordia en Sofie in concert.”

“Vier keer hebben we dit evenement moeten verplaatsen. De muzikanten bleven op hun honger zitten en voor dirigent Roland, sinds 2019 bij ons, is dit pas het eerste paasconcert. Zij zijn klaar om er in te vliegen. Met Sofie onderhielden we ondanks al dat steeds herinplannen een goed contact,” aldus voorzitter Mark Vanderstraeten. En Sofie zelf die staat ook te popelen: “Ik kijk er echt naar uit. Het is een goede organisatie en het gaat superplezant worden.” En nu? Repeteren maar zeker!

Tickets kosten 12 euro in voorverkoop – te verkrijgen bij muzikanten en bestuursleden – en 15 euro aan de kassa. Ook een VIP-arrangement, inclusief een meet and greet met Sofie, is mogelijk. Alle info via www.concordia-merchtem.be (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be