Volleybalclub Lindemans Aalst speelt kampioenenbal en is ook al zeker van Europees ticket.

Er waren eens 2 ploegen die onderling (door 2x te winnen) zouden uitmaken wie zich mocht opmaken voor de kampioenenstrijd met Roeselare, Maaseik & Menen en ook zeker zouden zijn van een Europees ticket komend seizoen. Lindemans Aalst & Haasrode Leuven maakten er een ware “nagelbijter” van die zelfs een filmscenarist niet in zijn script zou zetten.

We schrijven zaterdag 13 maart 2022. In een goed gevulde Sportoase in Leuven wint Lindemans Aalst het eerste treffen na een 5 setter (2-3) en het kleinste verschil in set 5 (13-15). Woensdag 16 maart 2022, Lindemans Aalst ontvangt in zijn eigenste Schotte tegenstander Leuven waarbij een overwinning volstaat om door te stoten naar het “kampioenenbal”: de Champions Final 4. Nadat we 2-1 voor komen in sets slaagt Leuven er toch nog in om de rollen om te keren en met een 2-3 overwinning (11-15 in de 5de set) huiswaarts te trekken en een “belle” af te dwingen. Zaterdag 20 maart 20h30, terug afspraak in Schotte voor sowieso de laatste wedstrijd in dit onderlinge duel. Na een klein uurtje staat het 2-0 in sets en lijkt niks er op te wijzen wat dan nog volgt: Leuven pakt set 3 & 4 en loopt in set 5 uit tot 9-13. “Game over” denk je dan. Maar wat niemand nog voor mogelijk acht gebeurt: Robin Overbeke met 5 geslaagde opslagen op een rij en een jong supertalent Robbe Vandevelde (19 jaar!) die het beslissende punt maakt: set 5: 15-13 en Lindemans Aalst gaat door en doet nog mee voor de landstitel en speelt volgend seizoen opnieuw Europees!! Eerlijk is eerlijk, het had ook evengoed andersom kunnen zijn, op 8 dagen, 3 wedstrijden, 15 sets en allerlaatste set 15-13, dan is het verschil tussen beide ploegen verwaarloosbaar. Na de overwinning brak een klein feestje los, op & rond het veld en daarna ook bij de mannen van de Looyerij.

Wat betekent dit nu voor het verdere verloop? 6 absolute TOP wedstrijden (waarvan 3 thuis & 3 uit). Zes wedstrijden waarbij alles kan & niks moet voor Lindemans Aalst. Met de Bekerfinale, Champions Final 4 & Europees komend seizoen is het seizoen nu al geslaagd.

De club wil uiteraard een feest maken van de 3 thuiswedstrijden. Nu alles weer “mag” en we ook allemaal nood hebben aan voldoende ontspanning, in een wat op hol geslagen wereld, verwelkomt e club jullie graag in grote getale. Velen van jullie hebben nog veel VIP diner credits, dus pak nu je kans om deze op te nemen. De details volgen ASAP maar zet nu alvast al volgende data met stip in jullie agenda:

Zaterdag 26/03/2022 20h30: Greenyard Maaseik – Lindemans Aalst

Zaterdag 02/04/2022 20h30: Lindemans Aalst – Knack Roeselare

Zaterdag 09/04/2022 20h00: Lindemans Aalst – Decospan Menen

Vrijdag 15/04/2022 20h30: Decospan Menen – Lindemans Aalst

Dinsdag 19/04/2022 20h30: Knack Roeselare – Lindemans Aalst

Zaterdag 23/04/2022 20h00: Lindemans Aalst – Greenyard Maaseik

Topartikels bij Goeiedag.be