Cristal Boys nemen revanche tegen De Sjoeters

De derby tussen Cristal Boys en De Sjoeters was weer een voetbalfeest grand cru! Een pak voetballiefhebbers wilde dit burenduel zien en al die mensen kregen een leuke, maar bovenal een erg sportieve namiddag geserveerd of hoe amateurvoetbal op zaterdag op z’n best kan zijn. De belangstelling was dermate dat menige club uit provinciale er jaloers zou op zijn! Ook de politiek liet zich opmerken. Van Opwijkse zijde was er Schepen van sport Johan Deleu en van Merchtemse kant tekende burgemeester Maarten Mast present.

Eerst was er het duel tussen de B-ploegen van beide clubs. Cristal won hier het pleit met 3-2. Daarmee springen de Merchtemnaren in 3de reeks B van de KAVVV over De Sjoeters in het klassement. Maar de topper van de namiddag was die tussen Cristal Boys C en De Sjoeters Young Boys. In dit duel werd in feite over de titel beslist in de 3de afdeling C. Cristal voerde de stand aan met een boni van 6 punten op de buren. De Opwijkenaren telden wel één match minder.

Ere-burgemeester Eddie De Block en Willy “Bizon” gaven de aftrap. Het werd een prangend duel. Thomas De Baerdemaeker opende al vrij vroeg voor Cristal doch Siebe De Nul stelde gelijk. Alec De Leener bracht de bezoekers zelfs op winst maar Kevin Bogemans knalde de 2-2 op het bord. Thomas De Baerdemaeker en Dirk De Vleminck (strafschop) bezorgden de Cristal Boys een verdiende zege.

Routine haalde het van jong geweld, zeg maar, en daarmee is voor de Merchtemnaren de titel zo goed als een feit. Zij tellen nu een boni van 9 punten en zelfs als beide ploegen nog met gelijke punten en evenveel gewonnen matchen moesten eindigen dan slaat het doelpuntensaldo door in het voordeel van Cristal. Bij de groen-witten werd al lichtjes gevierd maar hét grote moment is voorzien voor volgende zaterdag, in de thuismatch tegen Cecilia United. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk