Tentoonstelling kunstenacademie rond thema racisme

In Asse zijn er meer dan honderd verschillende nationaliteiten. Bovendien is er binnen elke nationaliteitsgroep ook diversiteit naargelang leeftijd, seksuele geaardheid, cultuur, levensbeschouwing, handicap en sociale klasse. Kortom, Asse is een superdiverse gemeente.

Enkele leerlingen van de Kunstenacademie August De Boeck gingen met dit gegeven aan de slag en lieten hun creativiteit de vrije loop. In de workshop ‘Oogkleppen af’ van School zonder Racisme vzw kregen ze de nodige achtergrond en een pak inspiratie. Het resultaat kan je bewonderen tijdens de tentoonstelling die loopt van 19 tot en met 27 maart 2022 in de hal van het CC Asse.

Lees verder onder de foto.

Deze actie kadert binnen de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart 2022. Het is een samenwerking tussen de dienst Integratie, de Kunstenacademie, het Cultuurcentrum en School zonder Racisme vzw.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk