Theo Verhavert overleden

Na een lange strijd is Theo Verhavert (°21/01/1952) op woensdag 30 maart in familiekring overleden. De “mirakelman” zoals hij wel eens werd omschreven vocht sinds 2015 een jarenlange strijd uit tegen kankers en kwade tumors. Vele malen kwam Theo als overwinnaar uit die strijd, tot dinsdag.

Om een idee te geven van zijn gevecht tegen de ziekte is zijn verschijning in het Eén-programma “Afscheid” in 2018. Daarin werden vijf mensen gevolgd die afscheid namen van het leven. Vier van hen kwamen te overlijden maar Theo, die begon weer aan een nieuwe etappe. En met het woord etappe is meteen de stap gezet naar zijn grote passie, het wielrennen.

In Vlaams-Brabant en ook in de omliggende provincies is er geen koers georganiseerd of Theo is er langs geweest. Hij was bij de KBWB “de man van de finish” en doorkruiste met zijn wagen zowat gans Vlaanderen. Theo stond opgesteld aan de streep en filmde daar de aankomst van de wielerwedstrijd. De ambiance van de koers, het contact met de passanten en de supporters, dat was zijn lang leven. Samen met die andere koersafgevaardigde, Peizegemnaar Marc Bogaert, vormde hij jarenlang een onafscheidelijk duo.

Ondanks zijn ziekte en tegenslag bleef Theo optimist. Ik hoor het hem na alweer een “come back” nog zelf zeggen: “En nu wil ik terug zoveel mogelijk naar de koers gaan kijken. Vorig seizoen zag ik 95 wedstrijden! Op de koers blijf ik in beweging! Zeven tumors en al die bestralingen, men geraakt er op de duur gewoon aan!”

Beroepshalve heeft Theo bij brouwerij Palm gewerkt. Hij stond ook aan de wieg van voetbalclub FC Cristal Boys. Hij was de stichter, bekleedde de functie van voorzitter en speelde er jarenlang in de spits. “Den Theo” was snel en scoorde goals aan de lopende band, met de meest onverwachte knallen en uit alle onmogelijke hoeken. Dat die club vorige week nog een titel behaalde zal zeker nog een glimlach op zijn gezicht getoverd hebben! Als ze daarboven nu iemand nodig hebben om aan elf man te geraken dan zal Theo beslist meedoen en discussies bij een doelpunt zullen er zeker niet zijn als de cameraman meespeelt!

Theo wordt begraven op woensdag 6 april in de O.L.V.-ter-Noodtkerk in Merchtem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk