Nieuwe polyvalente ruimte Geertruidebaan in Affligem

Er werd een investering voorzien van 213.500,-€ (inclusief studiekosten) voor de bouw van een kleine polyvalente ruimte op de Bellekoutersite. Het lokaal meet ongeveer 75m², is inclusief sanitaire voorziening en met een capaciteit voor ongeveer 50 personen. Het komt in de Geertruidebaan, langsheen de evenementenhal en de – recent verbouwde –  cultuurzaal.

De agenda van Cultuurzaal Sanderus puilt namelijk uit en de vraag naar een veelzijdige ruimte als uitvalsbasis voor sportieve, recreatieve activiteiten klonk luid. Zo hoeven verenigingen niet de hele zaal te huren enkel voor een korte bijeenkomst.

Omdat het gemeentebestuur volop inzet op participatie, werd over de mogelijke bouw van deze ruimte eerst een bevraging georganiseerd bij de adviesraden. De cultuurraad, de sportraad en de seniorenraad vinden dat zo een ruimte best nuttig is. Volgens de verenigingen kan het lokaal dienen als start/vertrek- en stopmoment voor allerlei activiteiten. Natuurlijk kan de ruimte ook gebruikt worden voor vergaderingen, work-shops, repetities, of gewoon om even te verpozen of te genieten van welk evenement dan ook.

Topartikels editie Ninove-Dender