Resultaten: Weekend zonder alcohol in het verkeer politiezone AMOW.

Dit weekend heeft de politiezone AMOW diverse controles uitgevoerd in onze regio in het kader van de nationale campagne ” weekend zonder alcohol in het verkeer”. Het controleweekend is vrijdag van start gegaan in de Vierwindenlaan in Wemmel. Hier werd onmiddellijk 1 rijbewijs voor zes uur ingetrokken en één voor vijftien dagen ingetrokken wegens een positieve speekseltest. Er werd ook een bestuurder betrapt met een ingetrokken rijbewijs. Bij een flitscontrole in Wemmel werden 134 van de 535 gecontroleerde bestuurders betrapt op te snel rijden. Er werd ook gecontroleerd langs de Zuiderlaan in Zellik waar alleen snelheidsovertredingen werden vastgesteld: Twaalf chauffeurs op een totaal van 170 reden te snel.

In Asse ter hoogte van het station werd een wagen in beslag genomen wegens niet-verzekering. Een fietser kreeg een proces-verbaal omdat hij zonder fietsverlichting reed. Bij een snelheidscontrole werden twaalf chauffeurs op een totaal van 99 geflitst. Een van de wagens reed 95 kilometer per uur en werd dus onmiddellijk uit het verkeer gehaald. Bij de controle bleek dat zijn rijbewijs al was ingetrokken maar hij legde ook een positieve ademtest af én een positieve drugstest. Zijn auto werd onmiddellijk aan de ketting gelegd.

Zaterdagnacht werden er nog drie controles uitgevoerd in Mollen aan het technische controlecentrum. Hier reed een persoon onder invloed. Er werd ook een wagen in beslag genomen wegens niet-verzekering en twee bestuurders werden betrapt op rijden met een ingetrokken rijbewijs. Bij de flitscontrole werden drie overtreders op een totaal van 271 chauffeurs betrapt. Op de Brusselsesteenweg in Merchtem waren er drie positieve chauffeurs drie hun rijbewijs voor enkele uren kwijt. In totaal controleerde de politie AMOW op de Brusselsesteenweg 142 bestuurders maar liefst 52 werden er geflitst. De actie werd afgesloten in Opwijk op de Steenweg op Vilvoorde. Met als resultaat één positieve ademtest. Tijdens de snelheidscontrole werden drie chauffeurs uit het verkeer gehaald. In Opwijk reden 103 van de 274 chauffeurs te snel. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk