Onderwijs raakt volledig ontwricht door hoge besmettingsgraad. Atheneum Vijverbeek Asse gaat week dicht.

Het onderwijs raakt stilaan helemaal ontwricht. In een bevraging van de Arteveldehogeschool zegt één op de twintig leerkrachten dat hun school dicht is. Lieven Boeve hoofd van het Katholieke onderwijs heeft het over een onhoudbare situatie in het onderwijs door de hoge besmettingsgraad. Hij pleit daarom voor een nieuwe verstrenging van de quarantaine regels. Minister Wouter Beke laat alvast weten dat een vroegere bespreking van de quarantaineregels “gezien de situatie” voor hem mogelijk is. In Asse is het Atheneum Vijverbeek deze week overgeschakeld op afstandsonderwijs door het hoge aantal besmettingen. In de scholengroep van de Ringscholen in onze regio zit één op de acht leerlingen thuis. Verder is ook 1 op de 10 leerkrachten besmet.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk