WZC De Oase vierde de 102-jarige Yvonne Geeurickx

Een eeuw oud worden is een echte knalprestatie in een mensenleven maar Yvonne Geeurickx (° 23/01/1920) deed daar ondertussen nog twee jaar bovenop. De geboren en getogen Opwijkse verblijft sinds vier jaar in het WZC De Oase. Uiteraard moest dat gevierd worden, zij het door de coronamaatregelen in beperkte kring. 21 jaar geleden overleed haar echtgenoot Jozef Robberechts. Zij woonden samen in de Kalkestraat en hadden vijf kinderen, namelijk Dirk, Gerda, Els, Marc en Jos. Zij staan allemaal mee op de foto met de nog altijd clevere en glunderende jarige. En het zit blijkbaar in het bloed bij de familie Geeurickx want volgende maand viert de zus van Yvonne, Josephine, haar 100ste verjaardag. Zij werd geboren op 2/2/1922 en verblijft in een woonzorgcentrum in Wilrijk.

Yvonne mocht haar lievelingsmenu samenstellen en zij koos voor tomatensoep met balletjes, steak met schorseneren en kroketten. Er werd afgesloten met taart en die was er in de namiddag ook voor alle medebewoners. En er gaat nog met honderdtallen worden gegoocheld in De Oase. Er woont al iemand van 104 en er zijn er nog enkele met een leeftijd van drie cijfers! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk