Zellikse crèche even ontruimd na brandalarm

Het Zellikse kinderdagverblijf Infano Zonnetje Zellik (vroeger: De Blokkendoos) in de Kloosterstraat is maandagmiddag even ontruimd na een brandmelding. Omstreeks 12.30 uur ging het brandalarm af. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en er werd beslist om ongeveer zestig kinderen te evacueren naar de turnzaal van school Het Klimmertje. Uiteindelijk bleek het brandalarm geactiveerd te zijn nadat een arbeider in de nabije omgeving van het kinderdagverblijf met een gasbrander onkruid aan het verbranden was. De rook hiervan kwam terecht in de kelder waardoor het brandalarm geactiveerd werd.


Na nog geen uur en een grondig nazicht door de brandweer konden de kinderen en begeleiders opnieuw binnen in het kinderdagverblijf. Er werd nog een co-meting en een grondige controle uitgevoerd alvorens het gebouw vrij te geven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk