Boze landbouwer blokkeert Aquafin-werken met tractor

Een boze landbouwer die niet akkoord is met voorziene Aquafin-werken langs zijn veld in de Birrebeekstraat vond er maandagmorgen niks beters op dan met zijn tractor de weg te blokkeren. Hij haalde bovendien ook de batterij uit de tractor, zodat die zeker niet snel verplaatst kon worden, en sloot zichzelf vervolgens thuis op. De politie moest ter plaatse komen en stelde proces-verbaal op. De tractor moest weggesleept worden voor de werken – met vertraging – uiteindelijk konden starten.

“Het gaat om een inwoner die niet akkoord is dat Aquafin langs dat veld een gracht gaat graven om het water van de velden op te vangen”, legt schepen van Openbare Werken Tom Heyvaert (LB+) uit. “De man is daarvoor onteigend geweest en heeft geprocedeerd tot zelfs de Raad van State maar is in het ongelijk gesteld. Al het water dat van die velden afkomt, zal net voor de bewoning opgevangen in een nieuwe gracht, vlak naast zijn bedrijf. Vlakbij is Aquafin in de Boechtstraat ook al bezig met grote collectorwerken. Daar zal het afgevoerde water opgevangen worden.”

De ingreep kadert in de bestrijding van de watersnood. Vorig jaar in augustus werd Meise op verschillende plekken ongemeen zwaar getroffen door plensbuien die aanleiding gaven voor modderstromen afkomstig van de velden. “Met een erosiedeskundige zijn we dit in zijn totaliteit aan het bekijken. Dit is alvast één preventieve maatregel.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise