Langverwachte heropening Pierebad is een feit maar gebeurt in fases

De langverwachte heropening van het ‘Pierebad’ LAGO CLUB Grimbergen gebeurt in fases. De scholen en zwemclubs werden vorige week al verwelkomd. Maandag 31 januari is het zover, dan gaat het zwembad weer open voor de individuele baantjeszwemmers.

Het gemeentelijk zwembad ‘Pierebad’wordt vernieuwd en uitgebreid met gezinsrecreatie, fitness en padel. De vernieuwingswerken en aanpassingswerken van het bestaande zwembad schieten alvast flink op. Het 25-meter sportbad is intussenweer open voor de scholen en zwemclubs. Een belangrijke troef is dat LAGO Club bij de vernieuwingswerken inzette op duurzaamheid met de installatie van zonnepanelen, vervanging van de huidige verlichting door LED-lampen en voorziening van regenwaterrecuperatie.

“LAGO is dankzij haar expertise de beste partij om de infrastructurele vernieuwingen en de exploitatie in goede banen te leiden”, zegt sportschepen Tom Gaudaen (Open VLD). “Er kan nu weer gezwommen worden in het sportbad. Ik ben bijzonder blij dat onze scholen en clubs weer kunnen gebruik maken van het vertrouwde Pierebad. En vanaf maandag 31 januari kunnen we de individuele baantjeszwemmers weer volop laten genieten van waterplezier. De nieuwe openingsuren vind je op de website.”

Het kinderbad wordt uitgebreid met leuke interactieve speelelementen en een glijbaantje. De wellness krijgt een volledige opfrisbeurt en wordt uitgebreid met een buitensauna. Verder wordt het horecagedeelte met bijhorend terras aangepakt. De opening van de vernieuwde recreatie en de cafetaria is voorzien voor de paasvakantie.

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad wordt ook dé sportieve ontmoetingsplaats met fitness en padel. Vanaf april kunnen sportievelingen hun hart ophalen in de gloednieuwe LAGO CLUB, een laagdrempelige fitness waar sporten een plezier is voor iedereen. Er wordt ook nog dit jaar een outdoor padel accommodatie voorzien met vier velden.

De gemeente Grimbergen kiest voor een publiek-private samenwerking van 20 jaar met de LAGO groep die de exploitatie zal verzorgen vanuit haar jarenlange ervaring.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise