Zennestad promoot lessen Nederlands voor volwassenen

In februari starten opnieuw lessen Nederlands voor volwassenen bij LIGO en CVO in Vilvoorde. De stad wil die lessen nog eens extra in de verf zetten.

Cursisten volgen wekelijks of tweewekelijks lessen Nederlands. Om te starten met een cursus maak je een afspraak met het Agentschap Integratie & Inburgering. Zij doen een test om het niveau van je Nederlands te bepalen en geven informatie over de lessen Nederlands in jouw regio.

De Zennestad promoot die lessen Nederlands omdat het stadsbestuur van mening is dat de kennis van de taal de inwoners helpt bij het vinden van een job, bij de communicatie met de school van de kinderen, het maken van nieuwe sociale contacten, bij het winkelen, het sporten en bij de deelname aan het sociale en culturele leven.

“Vilvoorde ligt in het Nederlandse taalgebied”, zegt schepen van Gelijke Kansen Fatima Lamarti (Vooruit). “Communicatie tussen burgers en de stedelijke administratie verloopt dus standaard in het Nederlands. Kinderen volgen hier ook Nederlandstalig onderwijs. Nederlands leren is niet gemakkelijk. Maar wie Nederlands leert, zal gemakkelijker zijn weg vinden in onze stad. In gesprekken met buren, bij de sportclub, bij de school van de kinderen of op de arbeidsmarkt,.. Kennis van de Nederlandse taal is een meerwaarde. Vanuit de stad willen we het volgen van lessen Nederlands dan ook promoten. Stad Vilvoorde organiseert dan ook verschillende activiteiten om Nederlands te oefenen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise