Geen Brussel-Opwijk in 2022

Na ruim overleg en gezien de huidige coronatoestanden komt er ook dit jaar geen  Brussel–Opwijk. Diverse signalen dwingen de Verenigde Opwijkse Wielerclub vzw om de 72ste editie voor U23 en Elite dames af te gelasten. Algemeen bestuurder Willy Van Mol: “De optie om vandaag nog de organisatie voor 2022 verder uit te werken heeft een prijskaartje. Als kleine organisatie hebben we onze beperkingen. Als op het laatste moment een aantal vaste medewerkers uitvallen of als er afwezigen zijn bij de talrijke vrijwilligers de dag van de wedstrijd zelf, dan heeft dat alles zijn impact op de veiligheid van de renners en hun omgeving. De voorbereiding zat goed en de vooruitzichten oogden mooi met twee nieuwe, jonge koersdirecteurs, een nieuw parcours en nog veel meer. Maar al dat goede nemen we met veel plezier mee naar 2023 voor de 73ste Brussel–Opwijk op zondag 26 februari!” (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be