Dirk Vandevoort (Kodokan Merchtem) behaalt 7de Dan

Vorige maand werd Dirk Vandevoort (55), als hoofdtrainer bij de judoclub uit Kapelle-op-den-Bos, aldaar in de bloemetjes gezet voor het behalen van zijn 7de Dan in het judo. In Vlaanderen zijn er maar 14 judoka’s die deze graad bezitten en dat konden ze ook bij de club waar het voor Dirk allemaal begon, Kodokan Merchtem, niet ongemerkt laten voorbijgaan.

Vandevoort begon er in 1978 of in feite bij de start van Kodokan. Bijna 45 jaar staat hij er op de mat en sinds 1992 is hij ook hoofdtrainer bij de club. Hij behaalde in zijn carrière meerdere provinciale en Vlaamse titels en trok die lijn ook Europees door met twee medailles bij de Masters. In 2009 behaalde hij zijn 6de Dan.

Op uitnodiging van Judo Vlaanderen mocht hij vorige maand zijn examen afleggen voor de 7de Dan, en met succes! Dirk kreeg van Kodokan een waardebon als erkenning voor deze straffe prestatie. En ook de opvolging is verzekerd want zoon Arno (23) is in zijn voetsporen getreden.(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk