Pendelaars zien plots twee wagens voorbijrijden op fietssnelweg

Op sociale media is maandag een filmpje opgedoken waarbij te zien is hoe twee wagens op de fietssnelweg F212 rijden ter hoogte van het station van Zellik. De lokale politie startte een onderzoek.

Het filmpje zou maandagochtend opgenomen zijn door iemand die op het perron van het Zellikse station stond. Op het filmpje is te zien hoe er plots twee personenwagens kort achter elkaar traag voorbijrijden op de fietssnelweg F212 die aan het station van Zellik passeert. De wagens zouden eerst richting Brussel en nadien terug richting de Bomaco-site gereden zijn. 

Of de voertuigen doelbewust op de fietssnelweg reden of per ongeluk op deze weg terecht kwamen, is niet duidelijk. Ook waar de auto’s de fietssnelweg opreden, is niet duidelijk. In de omgeving zou dat enkel mogelijk zijn in het Researchpark of ter hoogte van de Bomaco-site.

“Het filmpje werd ons in de loop van de dag ook bezorgd. We zullen bekijken of we eventueel een nummerplaat kunnen achterhalen”, zegt commissaris Fred Scrayen van politiezone AMOW. Volgens de commissaris wordt er zeer sporadisch wel eens melding gemaakt van een auto op een fietssnelweg. “Een smal voertuig kan hier zeker op rijden. Een fietssnelweg is ook zo aangelegd dat er geen obstakels zijn onderweg. Maar het is uiteraard niet de bedoeling dat auto’s hier gebruik van maken. We zullen onderzoeken of deze voertuigen bewust deze route namen of misschien ergens per ongeluk op de fietssnelweg zijn beland. In dat geval moeten we misschien ergens extra signalisatie plaatsen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk