Vaccinatiecentrum AMALO (Asse-Merchtem-Affligem-Liedekerke-Opwijk) start op 15januari met de vaccinatie kinderen.

Eerstelijnszone AMALO heeft tijdens de kerstperiode de achterstand in de boostercampagne kunnen wegwerken. Na een trage start kregen ondertussen al 35.326 mensen hun booster. Vanaf volgende week start de vaccinatie van de kinderen van 5 tot 11 jaar.

In het vaccinatiecentrum AMALO in Affligem wordt op zaterdag 15 januari gestart met het vaccineren van kinderen van 5 tot 11 jaar. De eerste uitnodiging daarvoor zijn eind december verzonden. Volgens AMALO wordt aanbevolen dat kinderen die risicopati√ęnt zijn gevaccineerd worden.

Kinderen worden zelden ernstig ziek van het virus maar toch wordt vaccinatie op vrijwillig basis aanbevolen. Sinds het begin van de epidemie in Belgi√ę zijn 135 kinderen tussen de 5 en 11 in het ziekenhuis opgenomen door COVID. Geen enkel kind in die leeftijdsgroep overleed in ons land door COVID. Kinderen worden gemakkelijk besmet en maken sterk deel uit van transmissie en verspreiding. Zo is de incidentie in lagere scholen meer dan het dubbele van wat bij de algemene bevolking wordt vastgesteld. De HGR, het Belgisch Raadgevend Comit√© voor Bio-ethiek en de Taskforce Vaccinatie bevelen aan dat kinderen van 5 tot 11 jaar met onderliggende aandoeningen, of in nauw contact met personen die risico lopen, worden gevaccineerd tegen COVID-19. Deze groep, die een bijzonder risico loopt om ernstige vormen van de ziekte te ontwikkelen, moet onverwijld van deze vaccinatie kunnen genieten. De vaccinatie tegen COVID-19 moet worden aangeboden aan kinderen van 5-11 jaar op individuele basis en vrijwillig in hoofde van het kind en zijn/haar ouders of wettelijke voogd.‚ÄĚ

Topartikels editie Ninove-Dender
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk